Ieder jaar weer inspirerende dagen :-)

Ieder jaar vinden er bij Yoga zonder poeha enkele inspirerende dagen plaats.
Yoga, TRE, gecombineerd met gastspreker die een lezing houdt. Het programma ziet er meestal als volgt uit:

  • Critical Alignment Yoga 2 lessen voor zowel beginners als de wat meer gevorderden
  • Lunch vegetarische salade & soep, brood & broodvervangers met beleg)
  • Lezing door gastspreker
  • Tension Releasing Exercises TRE voor mensen die al eerder een TRE-introductie hebben gedaan
     

Een dag om eens kennis te maken of een dag om het nieuwe seizoen op te starten.
Je mag je inschrijven voor de hele dag, of een gedeelte daarvan.
In Bokhoven, met lunch in de boomgaard.

Momenteel staan er nog geen dagen gepland, maar binnenkort meer daarover!
Als voorbeeld van zo'n dag kun je het programma van de laatste keer eens bekijken:

Programma, inhoud en kosten van dag op 10 augustus 2019

08.15 – 08.30 Ontvangst met thee

08.30 - 09.45 Meditatieles (Critical Alignment Yoga tot op het bot)
Een rustige start van de dag. Het begin van de les is gericht op het vrijmaken en stapelen van de wervels en de wervelkolom, we gaan tot op het bot dus. Deze voorbereidende aanpak geeft daarna in de zittende meditatiehouding een ervaring van ontspanning èn van stabiliteit. Hierdoor kan de adem vrijer bewegen en een gevoel van ruimte, rust en stilte ontstaan. We eindigen in een 15 min. stilte-meditatie.

09.45 - 10.00
 Korte pauze

10.00 - 11.45
 Critical Alignment Yoga les (het zijn maar botten)
Na het vrijmaken van de wervelkolom in de meditatieles zal Mireille kort de rol en de functie van onze bottenstructuur belichten. Waarom is deze structuur (net als onze spieren en onze bindweefsels) zo enorm belangrijk voor hoe we ons van binnen voelen en de wereld om ons heen ervaren? Het zijn toch maar botten? We nemen ons eigen lichaam als onderzoeksobject en bevrijden diverse ‘verbindingen tussen de botstructuren’ van spanning en stress, zodat er weer een vrije, ontspannen beweging ontstaat. Van vrije botten word je blij, misschien wel zo blij dat ik er ondersteboven van raak ;-)

11.45 - 13.00
 Lunch en eigen tijd 

13.00 - 14.15
 Lezing
Hoe houd je je botten gezond? 
door Chantal van den Brandt

Chantal van den Brandt-Simons legt je uit waarom gezonde botten zo belangrijk zijn voor de gezondheid van de rest van je lichaam. Botten staan namelijk in dienst van het hele lichaam en vangen letterlijk alle klappen uit het lichaam op. Chantal leert je hoe stress, voeding, beweging en je bioritme vergaande gevolgen voor de gezondheid van je botten hebben en wat je kunt doen om je botten sterk en gezond te houden.

14.15 - 14.30 Korte pauze

14.30 – 15.45 TRE (alleen voor mensen die eerder een intro hebben gedaan!)
15.45 – 16.00 Ruimte voor vragen over de dag of een laatste kopje thee


*) Mireille Greijmans is Critical Alignment Yoga docent / therapeut en TRE-provider. In Bokhoven heeft zij haar eigen studio en praktijk. Kijk op haar site voor informatie over Critical Alignment Yoga, TRE en voor foto’s van de lokatie: 
www.yogazonderpoeha.nl

**) Chantal van den Brandt-Simons is kPNI therapeut en orthomoleculair therapeut. Zij helpt mensen die al langere tijd last hebben van allerlei vage en minder vage klachten om meer energie te krijgen en minder klachten. Dat doet ze vanuit haar eigen praktijk: www.vanappeltotzeekraal.nl


Kosten
Je kunt aan het ochtend- of het middagprogramma deelnemen (inclusief de lezing), of de hele dag bijwonen. Ook is het mogelijk alleen de lezing te volgen. Mensen die voor meerdere onderdelen inschrijven krijgen voorrang in de lessen. Yoga (max 14 personen), TRE (max 8 personen), lezing (max 40 personen). Inclusief koffie en thee. Voor de lunch graag dieetwensen/allergie even van te voren doorgeven.

Volledig programma : 70 euro
Meditatieles + yogales + lunch + Lezing : 55 euro
Lunch + lezing + TRE : 40 euro
Lezing + TRE : 25 euro 
Alleen lezing : 10 euro

Specifieke yoga ervaring is niet nodig. Je kunt alleen deelnemen aan de TRE les wanneer je al eerder een introductie bij iemand hebt gevolgd. Kijk voor meer info over een TRE-introductie op de site van Mireille. Wil je vòòr 10 augustus kennismaken met TRE, dan kun je je inschrijven voor de groepsintro op donderdag 8 augustus, 19-21 uur, individuele introducties kunnen ook, op afspraak.

Aanmelden kan uitsluitend per mail naar Mireille (mijnyoga@gmail.com). Ik stuur je altijd een bevestiging. Deelname is pas definitief wanneer het volledige bedrag is overgemaakt. De dag gaat door bij voldoende aanmeldingen, minimaal 6.